Opiniuj24.pl - Podziel się opinią!

  • Internet
  • /
  • Dostęp do internetu
  • /
  • Orange Neostrada
  • /
  • 1

Opinie o Orange Neostrada

Cena
3.3
Niezawodność
3.89
Obsługa klienta
3.67
Parametry
3.88

Średnia ocen

3.68

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

327

dodanych opinii

 

Johny / 2019-12-30

Inne warunki podczas rozmowy inne na umowie jak podpiszesz i w pore nie odstąpisz od umowy no to masz pecha, nie dogadasz sie z baranami. Mialem płacić 220 za cały pakiet usług a rachunki dostaje na 260. Nie ma szans na dogadanie sie. Czekam do końca umowy i żegnam złodziei
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Każda umowa sie kiedyś skończy

Wady

cała firma to jedna wielka wada

Extra informacje

Jakub / 2019-12-27

Powinno byc 50mb/s. Ile jest faktycznie? ~6mb/s to można się już radować. Syf jakich mało, oszuści. Jestem pewien, że specjalnie zaniżają. Kolejna kwestia - ping. Będąc graczem bardzo bym się cieszył, gdyby wynosił chociaż poniżej 80. A co się dzieje? Najniżej jak się zdarzyło to 60 na jakieś 10 sekund. Ping nagle skaczący do 300 teleportuje mnie na 50 metrów i przez to ginę. Szlag jasny mnie trafia, nie mogę wytrzymać.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.50
Zalety

b r a k

Wady

w s z y s t k o

Extra informacje

2 lata

Janusz / 2019-12-05

5 razy zgłaszany brak internetu. Za pierwszym razem technicy włączyli na jakieś 10 godzin po czym zgasł na 2 dni. Kolejno włączono ponownie na 6 godzin i do tej pory już 5 dzień jesteśmy bez internetu. ORANGE OLEWA ZGŁOSZENIA, BRAK RZTELNOŚCI. FIRMA JEDEN WIELKI WSTYD ! N I E P O L E C A M !!!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

brak

Wady

jw

Extra informacje

komedia

dio64 / 2019-09-15

neostrada z orange to beznadzieja i dno
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

nie ma

Wady

olewają wszystko i wszystkich

Extra informacje

o 10 lat za długo

~kociz / 2017-09-01

Byłem bardzo wstrzemięźliwy w stosunku do Neostrady. Szczególnie po zapoznaniu się z opiniami na różnych stronach. Ale nie miałem wyjścia. Pełen obaw podpisałem umowę. Mieszkam na śląsku i moje obawy okazały się bezpodstawne. Od pół roku jestem zadowolonym klientem. Dodam że jestem zapalony graczem i dlatego nie zdecydowałem się na LTE. Dodatkowo Orang po 5 miesiącach obniżył mi abonament i dodał kartę bez limitu na rozmowy i sms oraz 10 GB do wykorzystania. Oglądam seriale na Netflixie, gram oline w FPS, wszystko hula jest ok.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50
Zalety

Dostępność.

Wady

Extra informacje

80/5 mb. 69.90 zł.

~Ella / 2017-09-01

Mam neostradę od 10 lat. Różne opcje. Mieszkam na wsi. Może 3 razy była awaria na linii naprawiona w ciągu umownych 24 godzin. Poza tym żadnych rwań i problemów.Jedyny minus to, że trzeba pamiętać o rozwiązaniu umowy więcej niż miesiąc przed zakończeniem, aby podpisać inną.Ja jestem bardzo zadowolona. Dzięki
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00

~Mateusz / 2017-07-04

Regularne awarie. Kilkudniowe okresy napraw. Jeden wielki żart z klienta. Odradzam!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50
Zalety

Brak

Wady

- częste awarie i przerwy w dostawie- urywanie się połączenia

Extra informacje

Korzystam 2 lata

~Piotr / 2017-07-02

podciągnęli światłowody do bloku, kto podpisał z nimi pierwszy umowę ma 6msc za darmo i dlatego podpisałem :-) ; równolegle mam dostawcę internetu "starego" ( netia) ; w ciągu tygodnia rozłączyło mnie kilka razy , ping lata jak oszalały.... czytam opinie innych użytkowników i w zasadzie wszystkie są negatywne.... orange to chyba jakieś nieporozumienie i jeśli tak to będzie wyglądało to z całą pewnością zostanę przy starym dostawcy , jest droższy ale łącze jest stabilne
Zalety

przez pół roku nie płacę

Wady

niestabilność łącza

Extra informacje

~DarkMouse01 / 2017-06-14

2/10 nie polecam jak im sie tylko zachce odłączają ci internet I to bez powodu do tego w grach pozwala tylko na minimalnych ustawieniach płynnie chodzić jak ustawisz na normalne to 10 fps i 200ping.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50
Zalety

0 zalet

Wady

Co jakiś czas bez powodu odłączają Powolny

Extra informacje

Kożystam rok

~józek co pcha wózek / 2017-06-08

Z Neostradą w różnych opcjach/konfiguracjach/prędkościach bujam się już kilka lat, więc wiem o niej chyba sporo ;) zaczynałem od prędkości "do": 512kB/s, potem 1Mb/s, potem było 2Mb/s, potem chyba 10Mb/s, a teraz 80Mb/s. (pewnie jeszcze coś pominąłem w wyliczance ;) ) Zwykle działała w miarę OK, tzn. ze 3 lata temu miałem jazdy bo co chwilę się rozłączała, technik coś poprawił "w skrzynce" na ulicy i był względny spokój. Ostatnio zrobił się syf, co chwilę rozłącza, nie da się przeglądać neta, modem FunBox co chwilę się "synchronizuje" czy cholera wie co tam sobie robi... trzecia dioda od góry świeci na czerwono, druga - ta nad nią - mruga wtedy na zielono, potem niby wszystkie świecą się na zielono by za chwilę było od nowa i tak w kółko macieju :( technik już był, podobno wymienił "pół skrzynki" na ulicy na jakieś nowsze, zabezpieczone przed wilgocią "podzespoły" i niby ma być teraz OK. Podpiął się również w domu do sprzętu jakimś "miernikiem", pomierzył, posprawdzał i poszedł w długą ;) Parę godzin po jego wizycie było nadal do dupy... zobaczę co będzie dalej - może musi się to wszystko na nowo "zgrać ze sobą" ??!Niestety mają starą infrastrukturę i tak kiepsko to pewnie "działa"! do tego jakieś debilne DLM poustawiane zmniejszające transfery w przypadku błędów na linii i masz internet "do" ... czyli tak naprawdę połowę deklarowanej prędkości albo i mniej ;)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.75
Zalety

Jak wszystko działa ok,..... to chodzi toto nawet fajnie. Tylko żeby zawsze działało jak należy !! i tu jest największy problem !

Wady

no właśnie,..... trochę się nabierało tych "ALE"

Extra informacje

wielkopolska