Opiniuj24.pl - Podziel się opinią!

  • Internet
  • /
  • Dostęp do internetu
  • /
  • Netia Szybki Internet
  • /
  • 4

Opinie o Netia Szybki Internet

Cena
2.59
Cena/Jakość
2
Niezawodność
2.14
Obsługa klienta
2.03
Oferta
4
Parametry
2.29

Średnia ocen

2.51

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

1919

dodanych opinii

 

~Mc / 2017-08-05

Ciągle sie zacina nie polecam zasięg bardzo słaby
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.75

~Kamil / 2017-08-05

Non stop AWARIE, obsługa nie ma pojęcia o podstawowych zagadnieniach technicznych. ODRADZAM
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

BARDZO częste awarie (czasami internet działa godzinę dziennie i tak od kilku lat...)

Extra informacje

~Joanna / 2017-08-04

Nikomu nie polecam. Niedawno był u nas gościu, który reprezentował Netię. Na kartce pisał sobie nasz adres, nr telefonu. Jak nie chcieliśmy podpisać umowy przedwstępnej poszedł sobie i kartkę na której pisał wyrzucił zgniecioną kartkę z naszymi danymi i danymi jeszcze jednej osoby, na skrzynkę pocztową na klatce. Wychodząc z mieszkania zauważyłam tą kartkę i zabrała. Napisałam do Nettii zapytanie o tego człowieka czy jest pracownikiem ich firmy. Potwierdzili mi na maila, ze owszem jest pracownikiem partnera i napisali, że przeprowadzili rozmowę dyscyplinującą z pracownikiem i tyle. Pracownik stwierdził, ze była to sytuacja incydentalna. Niemniej jednak nasze dane mogły dostać się wszędzie.I skoro oni w ten sposób traktują klienta i taka sytuacja nic dla nich nie znaczy to chyba trzeba to jeszcze inaczej załatwić. NIKOMU NIE POLECAM
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

BRAK

Wady

BRAK SZACUNKU DLA KLIENTA

Extra informacje

~Jelenia Góra / 2017-08-02

Internet rozłączany 2 razy dziennie! Do tego mam wykupione 4 a dostaje maksymalnie 3,4Mb/s (najczesciej oscyluje w granicach 2.8) Płace za internet i telefon - internetu prawie nie ma, a telefon jest używany najczęściej do zgłaszania usterki braku internetu. NIE POLECAM!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak!

Wady

-Nie wywiązywanie się z umowy-Częste usterki-Ciężko połączyć się z biurem obsługi klienta

Extra informacje

~luni / 2017-08-01

Najgorszy internet z jakim miałem do czynienia. Płacę za 4 MB a przez większość czasu mam 2 MB. Ogólnie ten internet to jakaś porażka. Prawie cały czas są skoki pingu, prędkość internetu potrafi obniżyć się do 0,5 MB oczywiście kiedy chcę coś ściągnąć lub coś oglądnąć. Do tego, żeby mieć internet trzeba wziąć telefon stacjonarny, na który dzwonią tylko z ofertami. Osobiście nie polecam.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Nawet ciężko by było zmyślić jakąś zaletę

Wady

Cena podwyższana przez telefon stacjonarny, którego nie można usunąć z oferty.Jak do nich zadzwonisz to powiedzą, że załatwią tą sprawę, ale tak naprawdę nic się nie zmienia.Bardzo częste skoki pingu i prędkości internetu

Extra informacje

~Tadeusz / 2017-07-31

Opinia bardzo a to bardzo negatywna.prosiłem o szybką interwencję i usunięcie usterki " brak dostępu do sieci" to zasłania się niby umową że macie 48 godzin. To są kpiny z uzytkownikow . Jak można w dzisiejszych czasach pozbawiać ludzi dostępu do sieci. Dzisiaj pracuje się przez Internet. To jest kpins rano wysyłam rozwiazanie umowy .
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

~Max / 2017-07-31

Z początku internet był niezawodny, ale teraz to największy szajs jaki zakupiłem. Nie mówię o wyczerpującym wykorzystaniu transmisji danych, a o zwykłym oglądaniu serialu. Nie polecam, nie pozdrawiam.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00

~Karol / 2017-07-28

Obsługa jest fatalna zapewnia że tak naprawimy państwu internet jak najszybciej to możliwe . Prędkość niby powinna być 100 mb s a jest 20-30 mb/s Jednym słowem nie polecam naszczęście umowa kończy się za tydzięń i rezygnuje z tego gów*a
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.50
Zalety

brak

Wady

co chwila zrywa łaczę

Extra informacje

2 lata płaciłem 60 zł

~Karol / 2017-07-24

Nie działa co chwilę się wyłącza mam tego dosyć zrywam umowę jak szybko to możliwe
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
1.00
Zalety

Brak

Wady

Brak mi słów na ten temat

Extra informacje

~~L / 2017-07-18

Opowiastka. Warszawa/ursynów 2017-07. Zachciało mi się światłowodowego dostępu do netu. są dwie opcje Netia i Orange. Poczytałem opinie ale zdecydowałem się na Netię 900.Stronka "powiedziała" że jest u mnie dostępne, pani z CC już nie potwierdziła...:( więc do orange się udałem po 600. technik nie przyszedł bo zlecenie do nich ze sprzedaży nie dotarło( kolejny wolny termin za około 5 dni. Dzwonie do netii i zamawiam światłowód na następny dzień montaż, ale upewniam się najpierw, że to światłowód a nie koncentryk. Przychodzi technik jak było umówione i zadaje z uśmiechem pytanie.." gdzie końcówka podłączenia kablówki jest w mieszkaniu?" ja mu na to że to nie istortne bo przecież i tak musi się wwiercać by swiatłowód zapodać do mieszkania.... on znowu z uśmiechem , " nie... NETIA daje szybki iternet, ale po koncentrycznym kablu". Podziękowałem i ostatecznie mam Orange 600 na światłowodzie. Powiem że Pomyka jak trzeba dl 610/ up 63 oczywiście przy odpowiednim podpięciu. Netii nie polecam, wciskają ciemnotę o superszybkim internecie, ale światłowody to widzieli na obrazkach.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.00
Zalety

ciekawe doświadczenie w rozmowach z cc."czy będę miał w domu światłowód?, będzie pan zadowolony z naszego super szybkiego internetu, ale czy światłowód, tak jet u pana w budynku światłowód, ale czy w mieszkaniu on będzie ? ......300 megabitów to super prędkość, na którą ma przyjść technik ?"

Wady

naginanie prawdy.

Extra informacje

Nie kozystam bo oferta to jedno, a praktyka to drugie