Opiniuj24.pl - Podziel się opinią!

  • Internet
  • /
  • Dostęp do internetu
  • /
  • Netia Szybki Internet
  • /
  • 3

Opinie o Netia Szybki Internet

Cena
4.2
Cena/Jakość
2
Niezawodność
3.95
Obsługa klienta
3.63
Oferta
4
Parametry
4.15

Średnia ocen

3.65

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

877

dodanych opinii

 

~Jacektychy / 2017-04-17

TV no jakość sygnału średnia czasami jest stop klatka tz. ze sie zacina a internet hmm prędkość bardzo marna własciwie to mizerne 14mbns heh w dzisiejszych czasach a obsługa hmm jak sie trafi ale z reguły jest ok
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50

~lukas / 2017-04-15

Witam i od razu do rzeczy super jeżeli chodzi o oglądanie youtuba czy podobnych stron, ściąganie też super gry na steam,origin,uplay zapierdzielają pełną predkością.Niestety wszystko to na nic jeżeli lubicie pograć online PING NIE DO ZAKCEPTOWANIA!!! Zapierdziela od 130 do nieskończoności testowane na telefonach,tabletach, psp, ps3, ps4, wii, pc i notebookach mam aktualnie 3 kontrakty jeden z kablowej sieci jest dość słaby jeżeli chodzi o prędkość ale za to ping w grach na poziomie 35-45. Kolejny to z sieci kom. z przenośnym routerem i też zajebioza z pingiem i szybkością tylko mam limit 20gb. od wtorku zaczynam dzwonic do netii i niech coś z tym zrobią bo 6 razy pytałem że net będzie do grania zapewniali mnie że ich usługa jest w pełni zadowalająca profesjonalnych graczy,a jeszcze jedno mam mieszkanie 63m i modem nie pokrywa całego mieszkania sygnałem porażka.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.50
Zalety

Prędkość bliska 90% tego co w umowie

Wady

wysoki ping w grach o ile w testach wychodzi 30-60ms to w grach jest to 115-i wyżej.

Extra informacje

1 tydzień

~Mr / 2017-03-29

Śmiech stwierdzić gdzie ci ludzie mieszkają co dodają te negatywne opinie o netiiw 2006 roku miałem neostradę 512mb po przejsciu po dwóch latach (2009) przeszedłem do netii 1mb albo 2mb nie pamiętam potem 6mb. Wtedy wchodziła jakoś w mojej okolicy netia. Przez kolejne 3 lata miałem netie którą wielbie po dziś dzień.Po przesiadce z netii na neostradę do 10mb, zaszło mi zdziwienie.. głownie chodzi o gry online - ping w league of legends 60 w csie 70-90po jakimś roku czasu wcisneli mi do 80mb podobno miały byc mniejsze pingi.. ofc były mniejsze co mnie zdziwiło bo download nie ma wpływu na ping.ale okazało się że, z adsl2+ przełączono mnie na vdsl i spadło to 7-8 pingu..w lolu z 60 na 53 max!wkurwiony przeczekałem męczarnie z pomarańczowymi i przeszedłem znów do netii do 20mb oczywiście jak przed 6 lat fastpatch itp.sciąganie 16mb up 1.2mb oczywiscie że w neo miałem 36mb i up 6-7mb ale jak na to wpłuwało jakość łącza..twitch.tv nie było bata żeby odpalić na high, zawsze na low albo mobile bo scinało, to samo sreamy..euro 2016 oglądałem kur.. w pixelach bo nie dąło rady inaczejnetia to co innego.Niższy up/dowml ale za to stabilne i niskie pingi/przeplot mam tryb podobno fast patch jak za dobrych kilku lat i żadna strona ze streamem livem, cokolwiek nie ścina. ping w csie mam 31 gdzie w neo miałem 60-90w lolu mam 37-38 czasem jak podłączy pod inna centrale 44, z czego w neo miałem najniższy 53 (od święta) do 90 i nawet 120~~ i niech mi ktoś tu napisze że mb lącza to priorytet internetu hahawolę mieć to 16 mb i mieć neta uber szybkiego na typowych stronach niż jakąś neostradę 150mb i mi twitch ścina na medium/ + ten przeplot i gubienie pakietówhaha na dodatek przez ponad 1.5 roku był problem na telia.net co zresztą można sobię poczytać na starym forum neostrady :D pozdrawiam Na koniec dodam że mam internet w NETII na łączach LLU, (dzierżawa lącza neostrady, wtedy netia ma własne DLM) i net leci z centrali netii, open google i net śmiga jak ta lala.połowa z Was, Bałwany polskie ma Neostradę pod fakturą (netii) która tylko cierpi kosztem owej firmy za sprawą neostradyMogę sobie dać uciąć rękę że większa część negatywnych opinii jest powiązana za sprawą internetu BSA NEOSTRADY na łączach neostrady, pod nazwą netia :)na koniec dodam że, kolega ma netie na centrali i łączu netii w Łodzi i internet jest jeden z lepszych jak nie top w polsce. UPC może przez ostatnie lata pięty lizać neostradzie za sprawą tego że, dużo klientów poprzechodziło do UPC ale to nawet widac na speedtest.pl i jakie osiągi mieli 1-2 lata temu a jakie teraz.Wybierasz netie na łączach BSA - wybierz neostradę to samo gówno, większy upload/downoal niż w netiiwybierasz netie na łączach LLU - wybierz netiee - mniejszy upload/download za sprawą technologii adsl ale za to masz stabilne łącze, mniejszy ping, lepsze serfowanie po internecie, streaming/youtube/ itp wybierasz netie na łączach własnych netii to raj do nieba. :)95% ludzi w tych postach ma BSA. neopstradę, niezłe opiniuj.pl haha dajcie odzielny dział NETIA a netia na posyłki neostrady bo żal takiej firmy.PozdrawiamŚmiech stwierdzić gdzie ci ludzie mieszkają co dodają te negatywne opinie o netiiw 2006 roku miałem neostradę 512mb po przejsciu po dwóch latach (2009) przeszedłem do netii 1mb albo 2mb nie pamiętam potem 6mb. Wtedy wchodziła jakoś w mojej okolicy netia. Przez kolejne 3 lata miałem netie którą wielbie po dziś dzień.Po przesiadce z netii na neostradę do 10mb, zaszło mi zdziwienie.. głownie chodzi o gry online - ping w league of legends 60 w csie 70-90po jakimś roku czasu wcisneli mi do 80mb podobno miały byc mniejsze pingi.. ofc były mniejsze co mnie zdziwiło bo download nie ma wpływu na ping.ale okazało się że, z adsl2+ przełączono mnie na vdsl i spadło to 7-8 pingu..w lolu z 60 na 53 max!wkurwiony przeczekałem męczarnie z pomarańczowymi i przeszedłem znów do netii do 20mb oczywiście jak przed 6 lat fastpatch itp.sciąganie 16mb up 1.2mb oczywiscie że w neo miałem 36mb i up 6-7mb ale jak na to wpłuwało jakość łącza..twitch.tv nie było bata żeby odpalić na high, zawsze na low albo mobile bo scinało, to samo sreamy..euro 2016 oglądałem kur.. w pixelach bo nie dąło rady inaczejnetia to co innego.Niższy up/dowml ale za to stabilne i niskie pingi/przeplot mam tryb podobno fast patch jak za dobrych kilku lat i żadna strona ze streamem livem, cokolwiek nie ścina. ping w csie mam 31 gdzie w neo miałem 60-90w lolu mam 37-38 czasem jak podłączy pod inna centrale 44, z czego w neo miałem najniższy 53 (od święta) do 90 i nawet 120~~ i niech mi ktoś tu napisze że mb lącza to priorytet internetu hahawolę mieć to 16 mb i mieć neta uber szybkiego na typowych stronach niż jakąś neostradę 150mb i mi twitch ścina na medium/ + ten przeplot i gubienie pakietówhaha na dodatek przez ponad 1.5 roku był problem na telia.net co zresztą można sobię poczytać na starym forum neostrady :D pozdrawiam Na koniec dodam że mam internet w NETII na łączach LLU, (dzierżawa lącza neostrady, wtedy netia ma własne DLM) i net leci z centrali netii, open google i net śmiga jak ta lala.połowa z Was, Bałwany polskie ma Neostradę pod fakturą (netii) która tylko cierpi kosztem owej firmy za sprawą neostradyMogę sobie dać uciąć rękę że większa część negatywnych opinii jest powiązana za sprawą internetu BSA NEOSTRADY na łączach neostrady, pod nazwą netia :)na koniec dodam że, kolega ma netie na centrali i łączu netii w Łodzi i internet jest jeden z lepszych jak nie top w polsce. UPC może przez ostatnie lata pięty lizać neostradzie za sprawą tego że, dużo klientów poprzechodziło do UPC ale to nawet widac na speedtest.pl i jakie osiągi mieli 1-2 lata temu a jakie teraz.Wybierasz netie na łączach BSA - wybierz neostradę to samo gówno, większy upload/downoal niż w netiiwybierasz netie na łączach LLU - wybierz netiee - mniejszy upload/download za sprawą technologii adsl ale za to masz stabilne łącze, mniejszy ping, lepsze serfowanie po internecie, streaming/youtube/ itp wybierasz netie na łączach własnych netii to raj do nieba. :)95% ludzi w tych postach ma BSA. neopstradę, niezłe opiniuj.pl haha dajcie odzielny dział NETIA a netia na posyłki neostrady bo żal takiej firmy.Pozdrawiam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.50

~ryś / 2017-03-01

Tv na niskim poziomie!!słaby internet,w umowie jest do 20 mg ,a w rzeczywistości jest połowa!!!!!Nie polecam..
Cena/Jakość
Obsługa klienta
Oferta
3.33
Zalety

żadnych.

Wady

tv, internet na poziomie XX wieku!!

Extra informacje

~kosa / 2017-02-26

Internet tragedia, płaczę właśnie nad jego niemrawością. Jest do tego stopnia kaszaniasty,że uniemożliwia pracę, a mieszkam w Wawie i to wcale nie na jakimś zadupiu tejże. Ponadto reprezentant nakłamał że będzie dekoder ze storage w chmurze. Jest... UWAGA: storage na urządzeniu zewnętrznym po USB, a to urządzenie... Trzeba sobie zorganizować samemu :) Aaa, 40+ GB, więc większości Pendrive nie podłączycie, zresztą - i tak przeciętny film zajmuje w ich formacie 10 GB (TAK! Nie żartuję! trzymają je chyba kompletnie bez kompresji!!!) więc... Szkoda gadać.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.50
Zalety

Tani

Wady

Tragiczna jakokś usług praktycznie pod każdym katem.

Extra informacje

Okres próbny

~Ayoola / 2017-02-20

Very sad that since I was given contract the so called "umowa" (2 weeks precisely), no one comes for installation. Aside that, a consultant hung off while I was speaking about installation.Very poor and sad ways of treating customers.I work also as a customer service specialist, I had never treated customer in a rude way by hanging up when customer speaks.Please, try to employ few English speakers as well. There are expatriates in Poland, not everyone speak and understand Polish language clearly, everybody need internet connection at home.

~orzeł1 / 2017-02-16

Od niedawna mamy pakiet 900mb światłowodu i musze powiedzieć, że jesteśmy zachwyceni! Internet jest NIESAMOWICIE szybki, ściąganie zajmuje dosłownie sekunde. Nowy ruter który dostaliśmy do tego netu też ładnie sie sprawuje w całym domu dobrze łapie. Szczegolnie w porównaniu z neostradą ,gdzie wcześniej nie szło nieraz nic pobrać.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

bardzo szybkidziała bez problemów

Wady

Extra informacje

od stycznia

~kow / 2017-02-15

Nie wiem skąd tyle jadu na Netię. Mieszkam w Warszawie od sierpnia mam Gigakablówkę i co tu narzekać ? Poprzednio miałem UPC teraz płace prawie połowe mniej za podobne usługi tylko , że tu mam jeszcze nagrywarkę, i działa ok. Menu w dekoderzy to chyba z 10 lat różnicy tak samo jak to że dekoder jest chyba z 10 razy mniejszy. W sumie na UPC nie narzekałem - tylko ta cena!!!
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.75
Zalety

dekoder, nagrywarka,

Wady

Extra informacje

~folko / 2017-02-08

Parametry spoko ale OSZUKUJĄ przy przedłużaniu umowy, radzę uważać.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.00

~Adrian / 2017-01-29

Mam netie na lączach llu do 20mb max, ping na speedtescie 9, down 16 up 1,2~ zero problemów zaś w neostradzie przez ponad rok czasu same problemy.. lossy utraty pakietów ping w netii w league of legends 38 w neo kolo 70 ,+ problemy na Telia.net (miałem vdsl do 80mb) zaś realnie miałem down 36 up 7.To samo infolinia, dzwonię w środku tygodnia czy to na obsługę klienta czy pomoc techniczną to nie czekałem więcej niż minutę jedynie w sobotę troszkę dłużej trzeba czekac.W neostradzie czasami czas dochodził do 15-20 minut może nawet dłużej żeby ktoś odebrał ...NETIA >>> neostrada (specjalnie z małych)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

niskie pingidość znośny down/up jak na adslmiła obsługa

Wady

narazie żadnych!

Extra informacje

4 lata temu, przez 24mies teraz przez tydzień