Opiniuj24.pl - Podziel się opinią!

  • Internet
  • /
  • Dostęp do internetu
  • /
  • Netia Szybki Internet
  • /
  • 11

Opinie o Netia Szybki Internet

Cena
4.2
Cena/Jakość
2
Niezawodność
3.95
Obsługa klienta
3.63
Oferta
4
Parametry
4.15

Średnia ocen

3.65

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

877

dodanych opinii

 

~gluchy / 2016-05-10

wziąłem niedawno ofertę z tabletem w ramach przedłużenia umowy. internet serio szybki, hula jak należy. mieszkam w Warszawie, może to dlatego. Bez zastrzeżeń jak na razie.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.00
Zalety

cena

Wady

Extra informacje

~gabrysss / 2016-05-10

niby forum o internecie a ja napisze o telewizji:D moim zdaniem najlepsze tv na rynku, giganagrywarka jest super i maja fajne pakiety do wyboru, az ciezko sie zdecydowac co poogladac xd :(
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.00

~bunin / 2016-05-05

Szanowni Państwo. Internet w większych miastach takich jak Warszawa , Kraków i.t.p. zawsze będzie pracował znacznie lepiej , gdyż tam jest lepiej rozwinięta firmowa infrastruktura. Dlatego proszę o zrozumienie tych klientów którym świadczona jest usługa Netii w innych regionach Polski . Klienci z Warszawy którzy mają dobrze świadczone usługi zawsze będą zadowoleni , bo przecież nie mogą narzekać. SZANOWNI WARSZAWIACY FIRMA NETIA TO NIE TYLKO STOLICA. Ja osobiście też jestem klientem Netii na Dolnym Śląsku na łączach Dialogu (była fuzja) i posiadam usługę max 20. Ale w umowie wyraźnie jest napisane , że MAX 20 oznacza maksymalną prędkość jaką mogę osiągnąć co nie oznacza że takowa będzie i dlatego ja nie tragizuje bo zdaje sobie sprawę jak jest. Z jednym muszę się zgodzić jeśli chodzi o obsługę klienta , że bardzo często konsultanci przerzucają klientów do innych konsultantów w jakiejś sprawie i ZA często obiecują , że zajmą się sprawą i poinformują nas telefonicznie o jej przebiegu. Nigdy do mnie żaden z nich nie oddzwonił choć nie raz obiecywali. Dlatego tutaj dla BIURA OBSŁUGI KLIENTA ŻÓŁTA KARTKA ! Ale na szczęście pojawiła się stabilniejsza alternatywa dla mnie jeśli chodzi o usługi więc żegnam się z Netia jako nie do końca w porządku dostawcą usług.
Zalety

W miarę przystępna cena

Wady

obsługa klienta pozostawia wiele do życzenia

Extra informacje

~kacper / 2016-05-04

Nie było zadnych problemow z Gigakablowka od Netii. Mieszkam w Waszawie i to jest chyba najlepszy wybor. Net 100 mb milo az smiga .Polecam
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Pingi

Wady

Extra informacje

5 miesiecy

~xhamsterx / 2016-05-04

Ja mam Netię na światłowodzie i wszystko działa jak należy, słyszałem złe opinie ale to na słabszych sieciach, w Warszawie wszystko jest ok
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

nagrywarka

Wady

nie ma

Extra informacje

~Mr. G / 2016-04-30

Z racji, że większość niezadowolonych ludzi fatyguje się żeby dodać negatywne komentarze - na które sam wcześniej patrzyłem, dodam swoje 5 groszy. Przez 12 miesięcy korzystałem z Netii. Awaria była raz - na cały region. Napisałem na zwykły profil FB do Netii i od razu dostałem odpowiedź co się dzieje i kiedy naprawią. Poza tym nie było żadnych przerw w dostawie a jakość tv jak i internetu wzorowa. Kilka razy dzwoniłem na infolinię i zawsze rozmawiałem z uprzejmymi, pomocnymi osobami. Teraz gdy przyszło mi zrezygnować z usług bo się przenoszę gdzie Netia nie ma okablowania, nie widzę żadnego problemu ani z komunikacją ani ze zwrotem urządzeń. Nie wiem skąd te negatywne opinie. Wieczne skarżenie się leży w naturze Polaków. Jak ktoś zadowolony z usług to nie podziękuje, ale jak ma jakiś incydent to od razu smaruje fora.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Cena, Jakość, Możliwość doboru pakietów

Wady

Nie wszędzie dostępna instalacja.

Extra informacje

12 msc warszawa 70zł

~Arek / 2016-04-30

Jedyną zaletą jest przystępna cena i względnie miła obsługa klienta . Tragiczna prędkość łącza- w soboty i niedzielę jak również każdego wieczora . Dość często zdarza się całkowity brak sygnału.Jestem klientem od ponad 4 lat ale z prędkością jest coraz gorzej więc czas zmienić operatora !!! NIE POLECAM !!!
Cena
Obsługa klienta
4.00
Zalety

Przystępna cena

Wady

Tragiczna prędkość łącza w soboty i niedziele jak również prawie każdego wieczora

Extra informacje

Ponad 4 lata

~jarosss / 2016-04-29

ja tam jestem z netii zadowolony, obsługa daje rade a wprowadzaja fajne oferty, mysle ze mozna się zainteresowac tym internetem z tv za 2zł przez pól roku

~Troj / 2016-04-24

Nie wiem dlaczego wielu tak narzeka. Jestem z Warszawy i mam internet z netia od 15 miesięcy i prędkość cały czas utrzymuje się na 20 Mbps czyli zgodnie z umową. http://www.speedtest.net/result/5274485847.png
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Cena, prędkość

Wady

zacinająca się telewizja która działa przez wifi

Extra informacje

15 miesięcy

~Adamkoppl / 2016-04-23

Ja używam Netii od dobrych 5 lat i najpierw miałem 2 mb/s, teraz 10 i dostanę niedługo 20. Parametry te może nie są powalające, ale w cenie pięciu dych mam też w pakiecie antyvirusa, nie korzystam z TV, mam w nc+. - Nie wiem jak naprawy, bo nigdy nie miałem poważniejszej usterki 5 lat
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25
Zalety

- Internet psuje się raz na 3 miesiące - pomaga reset, trwający 3 minuty. - Nie wiem jak naprawy, bo nigdy nie miałem poważniejszej usterki

Wady

Extra informacje

5 lat