Opiniuj24.pl - Podziel się opinią!

  • Internet
  • /
  • Dostęp do internetu
  • /
  • Netia Szybki Internet
  • /
  • 10

Opinie o Netia Szybki Internet

Cena
4.18
Cena/Jakość
2
Niezawodność
3.92
Obsługa klienta
3.61
Oferta
4
Parametry
4.12

Średnia ocen

3.64

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

884

dodanych opinii

 

~Małgaga / 2016-06-24

Podzielam opinię Autumn81702. Dodam, że pani konsultantka dzwoniąc trzy miesiące przed zakończeniem umowy miała biegunkę słowną. W ramach długiej współpracy zaoferowała w nagrodę aparat telefoniczny za 1 zł. Zgodziłam się pod warunkiem, że nie okaże się później, że będę miała jakieś dodatkowe opłaty. "Ależ nie nie, absolutnie. To jest prezent. Nic się nie zmieni. Jeszcze otrzyma Pani identyfikacje numeru i bezpieczny internet ". No to super. Porządna firma - pomyślałam. Premiuje swoich wieloletnich klientów!!! Ale...W ramach tego prezentu skrócono poprzednią umowę o 3 miesiące (21), przedłużono kolejną o 3 miesiące (na 27). No dobra - pomyślałam. Wychodzi na to samo. Ale... Przychodzi elektroniczna faktura - no i co? Kwota podwyższona - za identyfikację numeru, którą to usługę mam od lat no i za bezpieczny internet, której to usługi nie aktywowałam, gdyż korzystam już z ochrony, a dodatkowej w wykonaniu Netii nie potrzebuję. W rozmowie z konsultantką oczywiście nowa kwota umowna nie padła. No bo to przecież wszystko "prezent". Za który wystawiają faktury. Oceńcie Państwo sami uczciwość tej firmy.
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.00
Zalety

Pierwsze lata umowy - 100% satysfakcji

Wady

Firma nie jest wiarygodna (opinia dotyczy ostatniego roku).W umowie nie jest podana kwota umowna.Konsultanci celowo wprowadzają w błąd w trakcie rozmowy na temat przedłużenia umowy.

Extra informacje

od 2009 roku

~piwonia / 2016-06-23

a moja ocena akurat będzie na plus, od lat jestem w netii i owszem zdarzały się awarie, ale szybko są rozwiazywane, a obsługa pomaga
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25

~grek / 2016-06-21

wg mnie prędkość w netii jest okej, ceny też mnie przekonują tym bardziej jak się bierze jakiś pakiet np z tv czy telefonem
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
4.25

~norbas / 2016-06-21

czsami zrywa poloczenia i ostatnio mialem jakas wieksza awarie ale sie w sumie zdziwilem bo szybko ogarneli i cacy. mogloby byc troche taniej no ale :)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
3.00

~Bogdan / 2016-06-19

Pierwsze 6 lat super stabilność,stała prędkość i sporadyczne problemy do 3 razy w roku na kilka godzin...Od ostatnich 2 lat problemy ze stabilnością połączenia i częste ich zrywanie...3 miesiące temu przez kilka dni połączenia były zrywane co chwilę nie dało się normalnie korzystać nawet z przeglądarki,musiałem nieźle prześwięcić techników żeby to zrobili nie pozwalając im zamknąć zgłoszenia jakieś 10 razy i wpadając w niezłą furię...Zrobili jak trzeba teraz od 2 dni znowu to samo nawet teraz pisząc te słowa zrywa połączenia...2 zgłoszenia zamknęli nie usuwając problemu,napisałem trzecie,groziłem zerwaniem umowy z ich winy i nic to nie daje...Internet wykorzystuję maksymalnie tzn.dużo pobieram : łącze idzie na full max 24/7/30/12 lecz ostatnio co chwilę zgłaszam problemy których nikt nie rozwiązuje lub ewentualnie w nieznaczny sposób niweluje aczkolwiek nadal występują...Mam rzekomo szybki internet max 20 choć łącze pozwalało na 13,5 i tyle też miałem 2 lata temu po zgłoszeniu zrywanych połączeń ograniczono mi prędkość do 8,5Mb+2Mb ruchu overhead pobierania,router loguje się z prędkością 12Mbps a realne pobieranie to między 6-8,5 Mbps max...Przykro mi że sie tu skarżycie na zrywane połączenia i że nikt z pomocy technicznej netii się tym nie zajmuje ale wszyscy technicy siedzą przy moim kablu i zajmują się moimi zgłoszeniami wysyłanymi ostatnio raz za razem monitorując każdy spadek transferu powyżej 200kB/s wprowadzając odpowiednie korekty i po prostu nie mają czasu na zajmowanie się innymi klientami :))
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
2.75
Zalety

-Stabilność połączenia i jakość(dawno dawno temu gdy żyły dinozaury) -niska szybkość do ceny w moim miejscu zamieszkania(ale ze względu na małą przepustowość tutejszych światłowodów)

Wady

-zrywane notorycznie połączenia uniemożliwiające wręcz korzystanie z przeglądarki-ograniczona prędkość pobierania względem podpisanej umowy o ponad 50%/względem możliwości łącza o 15%

Extra informacje

8 lat

~niezadowolona / 2016-06-16

000000000, taką daję ocenę NETII. To oszuści, nic poza tym!!! Nie mogłam kontynuować umowy nie z mojej winy( włąściciel mieszkania wypowiedział mi umowę najmu i przeprowadziłam się do innego miasta) a w moim obecnym miejscu zamieszkania nie ma zasięgu NETIA. Niestety nie uwzględnili mojego podania z niewiadomych przyczyn. Przez kolejne pół roku musiałam płacić 90 zł za telewizję i internet, których nie używałam. Następnie naliczyli mi 500 zł kary. Później kazali odesłać im sprzęt. ODESŁAŁAM SPRZĘT A ONI WMÓWILI MI, ŻE NIE MAJĄ GO NA MAGAZYNIE I KAZALI MI ZAPŁACIĆ 400 ZŁOTYCH KOLEJNEJ KARY!!!! ŻENADA-JEDNYM SŁOWEM!!! NIE POLECAM!!!!

~mily / 2016-06-04

witam serdecznie chcialbym powiedziec ze bylem uzytkownikiem Neti przy podpisaniu umowy pracownik salonu Netia zapewnial mnie ze jesli zmienie adres zamieszkania to bede mogl rozwiazac umowe za porozumieniem stron po roku zmienilem adres zamieszkania i nie bylo mozliwosci podlaczenia tv ani internetu wiec napisalem pismo opisalem sytuacje jaka jest z podpieciem i chcialem rozwiazac umowe za porozumieniem stron dostalem odpowiedz od firmy netia ze nie ma takiej mozliwosci rozwiazac umowy zaproponowali mi abonament za 70zl miesiecznie gdzie nie byl by podpiety internet ani tv badz kara 612zl i umowa zostaje rozwiazana .moim zdaniem firma Netia jest firma ktora oszukuje ludzinie uczciwa byle by tylko wyciagnac od ludzi kase .

~Zadowolony / 2016-06-01

Tv i net z netii od 2 lat. Jak czytam te opinie to jestem za aborcja. Skori nie slucha sie konsultantow lub przedstawicieli to pozniej pretensje do wszystkuch oprocz siebie. Internet o predkosci 20mb/s jest spoko. Urzadzenie dobrej jakosci. Tv smiga az milo. Giganagrywarka rzuca uslugi konkurencji na kolana. Polsat porazka..mialem. ups to banda naciagaczy, w pore zrezygnowakem. PolecamKorzystam 2 lata, zakupilem na stronie netia.info.pl cena- 84.90 z giganagrywarka
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

Wady

Extra informacje

Korzystam 2 lata, zakupilem na stronie netia.info.pl cena- 84.90 z giganagrywarka

~wojtek89 / 2016-05-31

moim zdaniem w netii zarówno internet jak i tv są godne polecenia

~Basia / 2016-05-31

Ja mam internet 100 Mb/s i telewizje z netii . Jestem bardzo zadowolona . Do tego przedatwiciel handlowy zalatwil wszystko szybko i sprawnie Kontaktwalam się z nim z jakiejs ulotki na klatce ale nie załuję mogę go polecić ( tel. 883-334-044 ) . Śmiga az milo :-)
Cena
Niezawodność
Obsługa klienta
Parametry
5.00
Zalety

szybko i bez problemów

Wady

brak

Extra informacje

przedstawiciel Handlowy (ulotka na klatce schodowej)