Opiniuj24.pl - Podziel się opinią!

  • Zakupy
  • /
  • Sklepy internetowe
  • /
  • Merlin.pl
  • /
  • 1

Opinie o Merlin.pl

Asortyment
4.63
Dostawa
4.51
Łatwość zamawiania
4.83
Obsługa i reklamacje
4.46
Poziom cen
4.22

Średnia ocen

4.53

w skali od 1 do 5.

 

Na podstawie

1438

dodanych opinii

 

Wojtek / 2020-05-06

Zdecydowanie odradzam jakikolwiek zakup w tym sklepie. Informacje na stronie internetowej są nieprawdziwe, sklep nie wywiązuje się z deklarowanych terminów. Mało tego jawnie kłamie grając na czasie - zamówiłem kilka produktów, po 2 tygodniach ciągłego upominania się o dostawę otrzymałem informację, że brakuje im tylko 1 produktu. Po kolejnych dniach oczekiwania drugi mail, że czekają tylko na inny produkt, który rzekomo mieli jeszcze pare dni temu skompletowany w moim zamówieniu. Na stronie informacja o wysyłce w 24 lub 48h ( w zależności od produktu ) bo rzekomo mają na stanie, a tymczasem po 4 tygodniach dalej nic. Mało tego mają czelność wciąż wysyłać kampanie reklamowe z produktami których nie mają. Ani pieniędzy ani książek dla dziecka nie widziałem od miesiąca. Takie sklepy powinny zostać zamykane.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Brak

Wady

Przekłamane informacje na stronie, brak realizacji zamówienia, długi czas odpowiedzi na wiadomości

Extra informacje

efoonia / 2020-05-06

NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zamówienie złożyłam 17.04. i od razu je opłaciłam. Zero odzewu na e-maile. Infolinia to ŻART. Omijać z daleka...
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Wady

zamówienia nie są realizowane, brak kontaktu ze sklepem

Extra informacje

Patrycja / 2020-04-29

Bardzo zła obsługa. Na wysyłkę czekam od trzech tygodni! Nie odpisują na maila, czekam na zwrot pieniędzy. FATALNA OBSŁUGA
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Brak

Wady

Zła obsługa | nie odpisują |

Extra informacje

Ewa / 2020-04-28

Zamówienie złożyłam 9.04, do dzisiaj ( 28.04) nie mam informacji o przesyłce. Zamówiłam jedną książkę, od razu opłaciłam. Dzwoniłam do wydawnictwa, wysyłałam maile (bez skutku). Ostatni mail z prośbą o zwrot pieniędzy również został zignorowany. Na stronie nie ma żadnej informacji, że firma ma kłopoty z realizacją zamówień. Czuję się oszukana, rozumiem sytuację epidemiologiczną i związaną z nią ew. utrudnienia. Ale nie spotkałam się jeszcze z takim brakiem poszanowania konsumenta. Powinna być informacja zawarta na stronie, że księgarnia nie wysyła na razie towaru i może przedłużyć się czas dostawy. Gdybym wiedziała jak sytuacja się potoczy, dokonałabym zakupu w innym sklepie. NIE POLECAM TERAZ ZAMAWIAĆ!
Dostawa
1.00
Zalety

Wady

długie oczekiwanie zamówienie, brak kontaktu z księgarnią

Extra informacje

Maja / 2020-04-27

Nie polecam kupować czegokolwiek w tym sklepie. Czekałam 2 tygodnie aż ktokolwiek odezwie się w sprawie mojego zamówienia. Po upływie tego czasu napisałam maila z zapytaniem o mój zakup-nie otrzymałam odpowiedzi. Gdy zadzwoniłam (co wcale nie było takie łatwe) dowiedziałam się, że muszę n=czekać na książki jeszcze kolejne 2 tygodnie. N a stronie widniej napis, że dostarczają zamówienia w 24h-kłamstwo. Nie polecam kupowania czegokolwiek w sklepie Merlin.pl
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
2.20
Zalety

nie ma

Wady

dluguie czekanie na zamówienie, brak wiadomości o zamówieniu, słaba obsługa

Extra informacje

4 tygonie na otrezymanie zamówienia

Anna / 2020-04-24

Zamówienie złożone 15.04 - do tej pory go nie otrzymałam. Mail 21.04 ze mają opóźnienia i że w takiej sytuacji najczęściej wysyłka jest następnego dnia. Dziś 24.04 po 30 min. oczekiwania, rozmowa z panią na infolinii kuriozalna. Pani prowadzi rozmowę z kimś innym jednocześnie, ze mną nie jest w stanie rozmawiać, tak się śmieje. Niby przeprasza, że jakiś kolega ją rozśmiesza, ale mam wrażenie, że pomyliłam numery i dodzwoniłam do jakiejś nastolatki. Kiedy pani w końcu po mojej zdecydowanej reakcji przestaje się "dławić" ze śmiechu, informuje mnie, że mają opóźnienia i będę musiała czekać jeszcze co najmniej 1,5 tyg. MERLIN - kogo wy zatrudniacie??? Absolutny brak profesjonalizmu. Jest to ostatnie moje zamówienie złożone w tym sklepie, a szkoda, bo kilkanaście lat byłam jego klientem. Pieniądze zapewne przepadły:(.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.60

Anna / 2020-04-23

Sklep Merlin.pl nie realizuje zamówień! - złożone i opłacone ponad 2 tygodnie temu nie zostało nadane, niestety nie ma możliwości się dodzwonić aby uzyskać informację kiedy zostanie wysłane, sklep nie odpowiada również na maile.
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
1.00
Zalety

Wady

zamówienia nie są realizowane, brak kontaktu ze sklepem

Extra informacje

Karel / 2020-04-23

Od tygodnia zamówienie nie zostało wysłane. Brak kontaktu z klientem: mailowo, przez FB oraz telefonicznie. Brak możliwości samodzielnego anulowania zamówienia. Zdecydowanie NIE POELCAM.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Brak

Wady

Wszystko

Extra informacje

Szopen / 2020-04-22

NIE POLECAM. Przesylka oplacona 5 kwietnia. Nie odpowiadaja na maile, linia wiecznie zajeta. Zamowilem od tego czasu ponad 5 przesylek od innych sprzedawcow (wliczajac paczke z Niemiec) i wszystkie juz dotarly.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.40
Zalety

brak

Wady

kONTAKT, CZAS DOSTAWY, problemy przy zamiawianiu

Extra informacje

ciagle czekam na przesylke/odpowiedz od sprzedawcy

Wilczarz94 / 2020-04-21

Serdecznie odradzam wszelkich zakupów. Zamówiłem w obniżce grę planszową "Gra - Dochodzenie LUCRUM". Merlin stwierdził, że anulują zamówienie. Powód jaki podali to koniec nakładu promocyjnego. Skoro nakład się zakończył, trzeba było wycofać promocję. Mnie to nie interesuje, ja zobaczyłem produkt w takiej cenie, zakupiłem go i dokonałem płatności. Oczywiście napisałem do nich. Kilka dni i wciąż zero odzewu, nie można się skontaktować. W momencie jak mi anulowali zamówienie, widziałem że wciąż mają je na stanie tylko w normalnej cenie. Po tym jak dodałem opinie pod grą, to zdjęli produkt kompletnie. Skoro towar mieli, mogli mi go wysłać, a na przyszłość niech nauczą się pilnować promocji. A nie, że anulują zamówienia, jak widzą zainteresowanie i im nie wygodnie sprzedawać w senie jaką sami podali. To zresztą nie ich pierwszy raz, polecam poczytać opinie tutaj i na peperze. Tam często ludzie przestrzegają się przed zakupem szczególnie promocyjnych produktów, bo merlin lubi nie realizować jak im nie wygodnie. Komentarze "ciekawe czy zrealizują" sypią się gęsto. Sklep to totalna kpina.
Asortyment
Dostawa
Łatwość zamawiania
Obsługa i reklamacje
Poziom cen
1.00
Zalety

Wady

sklep nie realizuje zamówień - bo tak

Extra informacje